Wat te doen met lege notitieboekjes?

Notitieboekjes

Ik ben gek notitieboekjes, kleine of grote boekjes, met lijntjes of zonder lijntjes, ik hou ervan. Ik heb ondertussen ook al een flinke verzameling, maar wat moet je er eigenlijk in gaan schrijven? Vandaag heb ik een paar verschillende ideeën op een rijtje!

Ik heb al bijna een jaar een A4 formaat boek met blanco bladzijden in de kast staan. Wat ik er mee ga doen weet ik nog steeds niet. Nu is het niet zo dat ik er tegen op zie om er iets in te schrijven, integendeel, vaak kan ik juist niet wachten om er iets leuks in te maken, maar soms mis ik gewoon even wat inspiratie. Vandaar dat het me ook leuk leek om een lijstje te maken met verschillende dingen die je met een leeg notitieboekje kan doen.

Een blogboek!
Als eerste kan je er natuurlijk dingen voor je blog in bijhouden, zelf gebruik ik een simpel boekje van de Action hiervoor, de kaft heb ik een beetje opgevrolijkt en tussen de bladzijden heb ik een soort van tabbladen gemaakt. Ik heb voor de tabbladen het hobbypapier van de Action gebruikt, ik heb ze op maat geknipt, tussen de bladzijden geplakt en aan de zijkanten een stukje laten uitsteken.

Notitieboekje blog

Notitieboekje blog

Ik vind het met de tabbladen ertussen net iets handiger, zo schrijf ik in het ene deel nieuwe ideeën, en in een ander deel schrijf ik wat ik allemaal heb gebruikt voor een blogpost zoals bijvoorbeeld met een nail art, zo hoef ik laten niet al te veel te zoeken naar welke nagellak ik ook al weer had gebruikt.

Ook heb ik voor in dit boekje een maand overzicht, hier schrijf ik op welke dagen ik heb gepost, dat kan ik natuurlijk ook op WordPress zien maar dit vind ik net even iets makkelijker.

Notitieboekje blog

Maak een bullet journal!
Voor wie er nog nooit van gehoord heeft, ik ken het ook pas kort; een bullet journal is een agenda en to do list in een. Het idee achter een bullet journal is dat je geen aparte briefjes hebt rondslingeren maar dat je alles op een plek bewaard, in je bullet journal dus! Dat kan je agenda zijn, een boodschappenlijstje, een bucket list, of een lijst met films of series die je nog wilt lezen ( zoals ik nu heb! ).

Verder ben ik niet echt een ervaringsdeskundige als het op bullet journals aankomt, ik ben iets te gek op mijn agenda, maar het idee is zeker heel leuk, en er is meer dan genoeg over te vinden op internet vooral op Pinterest!

Mijn notitieboekjes

Bullet journal

Dit is mijn soort van bullet journal, ik ben net begonnen, maar ik vind het altijd leuk om lijstjes te maken, en op deze manier vind ik ze een stuk leuker! Het idee van de boeken zag ik op Pinterest en ik vond dit echt super leuk bedacht. Of ik het echt heel veel ga gebruiken weet ik nog niet, maar ik vind het in ieder geval erg leuk om te maken, en daar gaat het ook een beetje om toch?

Mijn notitieboekjes

Een hand lettering boekje!
Hand lettering is een soort van moderne kalligrafie en ik vind het super leuk om te doen! Wees vooral niet bang als je geen mooi handschrift hebt, dat is dus het leuke, hand lettering gaat namelijk echt om het tekenen van letters, en is heel anders dan dat je normaal een stukje tekst schrijft. Vooral op YouTube zijn heel veel verschillende filmpjes te vinden over hand lettering. Vooral dit kanaal vind ik erg leuk!

wp-1467752857753.jpg
wp-1467752860610.jpg

Dit waren de dingen die ik zelf op dit moment mijn mijn notitieboekjes doe, maar je kan er natuurlijk nog veel meer mee!

One sentence journal.
Dit heb ik al een paar keer voorbij zien komen: het is de bedoeling om iedere dag een zin te schrijven, dat kan zijn hoe de dag was, iets leuks wat je hebt gezien, of een mooie quote. Als je dit een paar jaar doet, heb je dus daarna een soort tijdscapsule. Zo kan je terug zien wat je die dag, een jaar geleden hebt gedaan, of hoe je je voelde. Lijkt me erg leuk om te doen, alleen lijkt het me ook vrij moeilijk om vol te houden! Je kan deze boekjes trouwens ook gewoon kopen bij bol.com.

Mijn notitieboekjes

Een dagboek.
In plaats van iedere dag een zin te schrijven kan je natuurlijk ook gewoon een dagboek bijhouden, zelf hou ik dit vaak niet vol, helaas. Maar het lijkt me erg leuk om dingen terug te lezen die je vorig jaar hebt meegemaakt.

Een wachtwoorden / inloggegevens boekje.
Tegenwoordig moet je overal een account voor hebben, en dus ook een wachtwoord, vaak nog met een hoofdletter, een kleine letter, een nummer én een speciaal teken. Hoe handig is het dan om dit allemaal netjes bij elkaar op een plek te hebben? Let er wel op dat je hem niet kwijt raakt, je wilt niet iemand anders al je wachtwoorden geven!

Een reisboekje.
Ik ga niet erg vaak op reis/vakantie, maar als ik dan ga neem ik altijd een boekje mee om in te schrijven, want op vakantie hou ik het wel vol om iedere dag trouw iets te schrijven. Ik ben vier jaar geleden naar Canada geweest en ik heb nog steeds een mini dagboek daarvan. Zo kan ik af en toe eens erin kijken en dan weet ik nog precies wat ik die dag heb gedaan. Zelf vind ik dit echt heel erg leuk, je maakt natuurlijk ook wel foto’s, maar een dagboekje is weer net even anders.

Mijn notitieboekjes

En als laatste kan je er natuurlijk al je to do lijstjes in schrijven, dan ben je gelijk van alle losse blaadjes af, en dingen die je niet af krijgt kun je gelijk doorschuiven naar het volgende lijstje!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en als je nog andere leuke ideeën hebt kan je die natuurlijk altijd achterlaten in de comments!

Tot de volgende keer,
Liefs Christy.

 

Advertenties

12 gedachtes over “Wat te doen met lege notitieboekjes?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s